Skupina Elektro Gorenjska leto 2013 zaključila z dobrodelnostjo

Skupina Elektro Gorenjska jubilejno leto 2013 zaključuje z dobrimi deli. Podjetje, katerega začetek delovanja sega leto 1963, je jubilejnih 50 let praznovalo v svojem slogu – s poudarkom na zaposlenih, ki ostajajo gonilna sila podjetij v skupini in kot močna družbeno-odgovorna enota, ki s svojimi dejanji vpliva na lokalno okolje ter ustvarja odlične rezultate na vseh nivojih poslovanja.

Jubilejnih 50 let obeleženih s Priznanjem RS za poslovno odličnost Elektro Gorenjska letos obeležuje častitljivih 50 let obstoja in s ponosom, da je ravno v jubilejnem letu družba 19. marca 2013 prejela Priznanje RS za poslovno odličnost oziroma najvišjo državno nagrado za dosežke na področju kakovosti poslovanja kot rezultat razvoja znanja in inovativnosti. Nagrado za poslovno odličnost podeljujejo po merilih, procesu ocenjevanja in metodologiji po vzoru evropske nagrade za odličnost in temelji na zakonu in predpisih. Do sedaj je omenjeno nagrado prejelo zgolj 11 slovenskih družb (letos dve, poleg Elektra Gorenjske še Lotrič Meroslovje).

Ob jubilejni obletnici in zaključku leta so v Galeriji Elektra, na sedežu podjetja v Kranju, svečano odprli tudi fotografsko dokumentarno razstavo, v kateri so predstavljeni ključni dogodke preteklih 50 let.

Zaključek leta 2013 v znamenju dobrodelnosti Za podjetje nista več pomembna le finančni uspeh in kakovost njegovih izdelkov oz. storitev, temveč tudi vpliv njegovih dejanj na okolje in družbo, v katerih podjetje deluje. Družbe v skupini Elektro Gorenjska se močno zavedajo svoje vloge in se tako, z materialno pomočjo, delom, donacijami in s sponzorskimi sredstvi aktivno vključujejo v lokalne skupnosti na območju Gorenjske, na področju znanosti pa tudi v širši slovenski prostor.

Tudi letošnje leto je skupina Elektro Gorenjska, po uspešnem vzoru iz preteklih let, sredstva, predvidena za poslovna darila, namenila v dobrodelne namene. K dobrodelnosti so ponovno povabili tudi svoje poslovne partnerje in tako skupaj zbrali 11.000 EUR, ki so jih namenili družbeno-odgovornemu preventivnemu programu NE-ODVISEN.SI, s čimer so omogočili delovanje programa na Gorenjskem v letu 2014. Poleg tega pa so družbe v skupini Elektro Gorenjska 19. decembra splošni bolnišnici Jesenice podarile donacijo v višini 3.000 EUR za pomoč pri obnovi porodniškega oddelka in porodnega bloka.


<<   Nazaj