E-mobilnost

Prihodnost bo električna. Tudi na področju vozil bodo električna vozila kmalu postala prevladujoča prevozna sredstva na naših cestah, ki se bodo polnila na javnih ali domačih polnilnicah.

V družbi Gorenjske elektrarne proizvajamo okolju prijazno električno energijo, in sicer  s pomočjo sončnih elektrarn, hidroelektrarn in soproizvodnje toplote in električne energije. 

Odlikuje nas ustrezna podpora in sistem za nadzor in upravljanje infrastrukture za polnjenje vozil na električni pogon. Uporabnikom nudimo podporo prek klicno-nadzornega centra, ustrezno delovanje polnilnic pa zagotavljamo s stalnim nadzorom. 

Na področju e-mobilnosti nudimo:

  • storitev polnjenja na javnih polnilnicah za električna vozila v sistemu Gremo na elektriko,
  • upravljanje in vzdrževanje e-polnilnic,
  • svetovanje, inženiring, postavitev in montaža e-polnilnic (javnih, domačih, hitrih),
  • iskanje novih rešitev na področju e-mobilnosti (e-kolesarstvo, car-port itd.).
VEČ INFORMACIJ

mag. Marko Čarman
04 2083 510
marko.carman@gek.si 

V Gorenjskih elektrarnah smo v letu 2015 investirali v izgradnjo prve zelene polnilnice za hitro polnjenje električnih avtomobilov pred trgovskim centrom Merkur Primskovo v Kranju. Na strehi objekta deluje tudi naša sončna elektrarna.

Danes imamo v lasti 13 električnih polnilnih postaj na Gorenjskem, ki so vključene v sistem Gremo na elektriko. Aktivno sodelujemo tudi v razvojnem projektu e-MOTICON Europe, ki ga podpira BSC Kranj.

Zadnji dve leti nam upravljanje in vzdrževanje e-polnilnic zaupa vse več občin na Gorenjskem - Naklo, Kranjska Gora, Preddvor, Radovljica, Tržič, Šenčur. Skupaj upravljamo 19 električnih polnilnih postaj.

KJE LAHKO POLNITE VAŠE ELEKTRIČNO VOZILO?

Za polnjenje vozila vam je na voljo več kot 250 polnilnic po Sloveniji.

Aplikacija Gremo na elektriko uporabnikom električnih vozil omogoča iskanje in uporabo električnih polnilnic v Sloveniji in izven njenih meja. Za vsako polnilno postajo so na voljo podrobnosti o polnilnici, na primer lokacija, delovni čas, podprte vtičnice idr., pa tudi navigacija do izbrane polnilnice.

Vsaka polnilna postaja je podrobno opisana z lokacijo, delovnim časom, podprtimi vtičnicami ter navodili za pot.

Cenik polnjenja 

Najbolj prikladno je polnjenje električnega vozila doma. Nudimo vam namestitev polnilne postaje ali posebne vtičnice, ki bo podpirala le polnjenje vašega električnega konjička.

Pred namestitvijo izvedemo pregled inštalacij vašega merilnega mesta in preverimo zmogljivost vašega priključka. Če za namestitev potrebujete večjo moč priključka, morate najprej oddati Vlogo za povečanje moči priključka oz. glavnih varovalk pri Elektru Gorenjska.

Polnilnico lahko izbirate glede na čas polnjenja. Če niste časovno omejeni, vam lahko zadošča že enofazno polnjenje do moči 3,7 kW oz. do 7,4 kW. Če pa želite hitrejše polnjenje, vam polnilnice z eno vtičnico omogočajo trifazno polnjenje do 22 kW. Pred odločitvijo je potrebno preveriti interne inštalacije.

Domačo polnilnico vam v Elektro Gorenjska uredimo strokovno in z upoštevanjem vaših želja.

VEČ INFORMACIJ

mag. Marko Čarman
04 2083 510
marko.carman@gek.si 

Polnilne postaje, ki so v lasti oz. upravljanju Gorenjskih elektrarn, so vključene v enoten sistem Gremo na elektriko.

Javne električne polnilne postaje Etrel Inch Duo nudijo celovito rešitev polnjenja električnih vozil na javnih površinah.

Namestimo jih lahko na različne lokacije glede na zahteve naročnika. Primerne so za zunanjo uporabo na javnih parkiriščih, avtobusnih postajališčih, pred poslovnimi objekti, nakupovalnimi centri, bencinskimi črpalkami in v garažnih hišah.

Več o polnilnicah Etrel Inch Duo

Hitre polnilne postaje so najboljša rešitev za hitro polnjenje vozil na avtocestnih križih, v trgovskih središčih, na letališčih ali cestnih počivališčih.

Zaradi izredne zmogljivosti električno vozilo napolnijo v zelo kratkem času, prej kot v pol ure. Z najsodobnejšo modularno tehnologijo omogočajo večjo razpoložljivost moči ter povečujejo razpoložljivost in prilagodljivost.

Več o hitrih polnilnicah:

Skupina Elektro Gorenjska je vodilni partner pri postavitvi polnilnice,
njenem upravljanju in polnjenju vozil na Gorenjskem.

Razvito imamo ustrezno podporo in sistem za nadzor in upravljanje infrastrukture za polnjenje vozil na električni pogon. Poleg tega imamo vzpostavljen klicno-nadzorni center za podporo uporabnikom ter nadzor delovanja polnilnic.

Storitev polnjenja na javnih polnilnicah za električna vozila v sistemu Gremo na elektriko.

Upravljanje in vzdrževanje e-polnilnic.

Svetovanje, inženiring, postavitev in montažo e-polnilnic (javne, domače, hitre polnilnice).

Iskanje novih rešitev na področju e-mobilnosti (e-kolesarstvo, car-port, ...).

Merkur TC Primskovo

Preberi več

E-polnilnice za vozila in kolesa na posestvu Brdo

Preberi več

Sodelovanje z občinami pri upravljanju in vzdrževanju električnih polnilnih postaj

Preberi več

Upravljanje polnilnic

Preberi več