Stanje omrežja

V Skupini Elektro Gorenjska skrbimo za kakovostno in zanesljivo oskrbo z električno energijo. Pri tem dosegamo najvišje standarde, uporabnikom pa zagotavljamo vrhunsko storitev.

Posameznim prekinitvam dobave elektrike se ne moremo povsem izogniti, zato se trudimo, da so te čim krajše in da vas o njih vnaprej obvestimo.

Prijavite se na obveščanje

O morebitni prekinitvi na vašem naslovu vas lahko obvestimo vnaprej.

Prijavite se

Načrtovani izklopi

Preverite načrtovane prekinitve dobave električne energije.

Preverite

Ste ostali brez elektrike?

Najprej preverite, ali je na  vašem merilnem mestu  prišlo do načrtovane prekinitve z oskrbo električne energije. To enostavno storite s pomočjo spodnjega iskalnika po naslovu.

Če na vašem naslovu ni načrtovane prekinitve, sledite spodnjim korakom.

1

Preverite, ali so težave na vaši električni napeljavi.

Če ni težav na vaši električni napeljavi, preverite delovanje vašega števca. Če imate nameščen nov digitalni števec, ki hitreje zazna odstopanje, preverite njegovo delovanje. S pritiskom na ustrezno tipko skušajte ponovno vklopiti števec.

2

Preverite, ali je pregorela katera od varovalk.

V omarici z varovalkami je morda ena ali več pregorelih. Potrebovali boste pomoč vašega distributerja, napako javite na 080 30 19.

3

Pokličite 080 30 19 in pripravite številko vašega merilnega mesta. 

Če težava ni v napeljavi ali varovalkah, nas pokličite. V primeru odklopa zaradi neplačila ali prekinjene pogodbe najprej pokličite tudi vašega dobavitelja električne energije.

Interaktivni zemljevid

Na interaktivnem zemljevidu so z rdečo označene vse prekinitve pri dobavi elektrike. Želite podrobnejše informacije o prekinitvah na vašem merilnem mestu? Izkoristite pregleden in enostaven postopek iskanja po naslovu.

Načrtovane prekinitve

Načrtovane prekinitve dobave so tiste, ki jih načrtujemo vsaj 48 ur pred izvedbo. Za lažje načrtovanje vaših aktivnosti vas o prekinitvah na vašem merilnem mestu lahko opozorimo z elektronskim obvestilom.

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o prekinitvah na vašem merilnem mestu preko SMS sporočila ali po elektronski pošti.

6-

* Vpis je obvezen

Najpogostejši razlogi za težave z električno energijo

Če sosed ima elektriko oz. če vidite, da deluje javna razsvetljava, je morda težava na vaši električni napeljavi. Če imate nameščen nov digitalni števec, ki hitreje zazna odstopanja, preverite, ali je priključenih preveč naprav hkrati. Sicer preverite pri vašem distributerju, ali je potrebna povečava moči varovalk.

Preverite, ali je v omarici z varovalkami pregorela katera od varovalk. Potrebovali boste pomoč vašega distributerja, napako pa javite na 080 30 19.

Morda je prišlo do nepričakovanih prekinitev dobave električne energije na omrežju. Preverite stanje omrežja na zemljevidu s pomočjo iskalnika po naslovu.

Če ste se odločili za vgradnjo toplotne črpalke ali drugih električno zahtevnejših naprav v vašem domu, morda priključna moč ni zadostna. Izpolnite vlogo za povečanje priključne moči.

Preverite, ali ste poravnali vse mesečne obveznosti za porabljeno elektriko pri vašem dobavitelju elektrike. Kontaktirajte vašega dobavitelja, ki je razviden na vašem računu za elektriko.

Informacije

080 3019

Za klice iz tujine

+386 4 2083 333

Pred klicem pripravite številko merilnega mesta.

Lahko si pomagate tudi s pogostimi vprašanji in odgovori, ki so za lažji pregled razporejeni po tematikah.

Pogosta vprašanja in odgovori

Radijske postaje, ki objavljajo obvestila o načrtovanih izklopih električne energije

OBVESTILA O ODKLOPIH V OBČINAH

Bled, Bohinj, Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica

OBVESTILA O ODKLOPIH V OBČINAH

Škofja Loka in del Medvod, Železniki

OBVESTILA O ODKLOPIH V OBČINAH

Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur, Tržič