Elektro Gorenjska Prodaja in Košarkarski klub Triglav Kranj skupaj za razvoj športa v gorenjski regiji

Elektro Gorenjska Prodaja, novo podjetje v skupini Elektro Gorenjska, nadaljuje tradicijo družbene odgovornosti Elektra Gorenjska.  V sezoni 2011/2012 bo Elektro Gorenjska Prodaja kot zlati sponzor nastopil v partnerstvo s Košarkarskim klubom Triglav Kranj,  ki predstavlja vodilno košarkarsko sredino v gorenjski regiji. Danes so na novinarski konferenci predstavili razvoj in načrte kluba, ki ima tudi novo ime - Košarkarski klub Elektro Gorenjska Prodaja.

Predsednik uprave Elektra Gorenjska mag. Bojan Luskovec je uvodoma poudaril zavezanost in odgovornost skupine Elektro Gorenjska do vseh svojih deležnikov, še posebej pa okolja, v katerem skupina deluje. »Skupina Elektro Gorenjska je v preteklih letih uspešno krmarila med zahtevnimi spremembami trga, zakonodaje, normativov, okoljskih dejavnikov in naš uspeh dokazujejo tudi naši poslovni rezultati. Verjamem, da smo bili ob vsem uspešni tudi zato, ker smo odgovorni do lastnikov, zaposlenih, odjemalcev in do okolja. In vesel sem, da tudi naše novo, hčerinsko podjetje, Elektro Gorenjska Prodaja, sledi tradiciji in odgovornosti skupine, kar se izkazuje tudi z današnjo priložnostjo.«

Z izbranim sponzorstvom želi podjetje Elektro Gorenjska Prodaja spodbujati družbeno odgovornost in skrb za razvoj mladih v športu, ki se v okviru delovanja skupine Elektro Gorenjska sicer izraža že več kot 45 let. Elektro Gorenjska Prodaja želi s sponzoriranjem košarkarskega kluba zaokrožiti svojo povezanost z lokalnim okoljem v skladu z aktivnostmi skupine Elektro Gorenjska ter še naprej aktivno prispevati k razvoju lokalnega okolja. 

Kot je poudaril direktor podjetja Elektro Gorenjska Prodaja Iztok Sotošek, si želijo, da bi ljudje podjetje povezovali tudi z zdravim načinom življenja. »Med vsemi športi, smo se za sponzoriranje košarke odločili zato, ker je dostopna vsakomur in ker v njenem razvoju vidimo velik potencial. S podporo KK Elektro Gorenjska Prodaja bo košarka na Gorenjskem ponovno prepoznana po kakovosti kluba in priljubljenosti, zato je prav, da mladim košarkarjem omogočimo dobre pogoje za treninge in tekmovanja. Z odgovornostjo do lokalnega okolja, s katero želimo aktivno prispevati k dinamiki in razvoju regije, bomo tako korak bližje našim skupnim ciljem,«  je še dodal Sotošek.

Predsednik kluba Franci Podlipnik z optimizmom gleda na prihodnost in pravi: »Za nas so sponzorska sredstva ključnega pomena, saj omogočajo prav vsem članom kluba še kvalitetnejše treninge in optimalnejše pogoje za delo in doseganje dobrih rezultatov. Zato nam je v veliko veselje, da je mlado podjetje Elektro Gorenjska Prodaja, ki ima prav tako velike poslovne izzive v nas prepoznalo športno znamko, da bomo skupaj v naslednjih letih še uspešnejši na športnem in poslovnem področju.«

KK Elektro Gorenjska Prodaja se v novo sezono podaja z ambicioznimi načrti, s katerimi želijo okrepiti ekipo in pozicionirati  klub na višjo raven, kot jo dosega v tem trenutku. Klub, iz katerega so vedno prihajali številni odlični košarkarji, med njimi Gregor Fučka, Marko Milič, Gregor Hafnar, Roman Horvat, Marko Tušek, Dragiša Drobnjak, Darijo Krejič, se bo s pomočjo sponzorja Elektra Gorenjska Prodaja še bolj razvijal v enega izmed najpomembnejših slovenskih košarkarskih klubov.  Novega sodelovanja med KK Triglav Kranj in podjetjem Elektro Gorenjska Prodaja so se zato razveselili tudi številni drugi podporniki slovenske košarke.

Marko Milič, legenda slovenske košarke, je ob tem povedal: »Vesel sem, da se je v Kranju združila skupina ljudi, ki bo ob sebi zbrala vse košarkaško talentirane otroke in se odločila, da jim pokaže pravo pot pod koši, jih odvrne od posedanja po kavarnah in druženja na ulicah ter jim dokaže, da je prava droga žoga in igra, imenovana košarka. Čeprav sem igral v NBA, pri KK Real Madrid in številnih drugih klubih v tujini, me na neobremenjeno mladost in prijatelje iz Triglava vežejo najlepši emotivni spomini moje kariere. Upam in si želim, da bodo imele priložnost doživeti kaj takega tudi generacije mulcev za nami, ob tem pa jim  želim tudi veliko sreče in uspeha pri projektu nove generacije kranjske košarke. Ko poleti zaključim sezono v Italiji, se pa oglasim na kakšen basket«.


<<   Nazaj