23. 05. 2023

Poletna šola Transformator 2023

Poletna šola Transformator 2023

Elektro Gorenjska je uspešno in urejeno podjetje, ki se ukvarja z distribucijo in proizvodnjo električne energije. Zasledujemo trajno inovativnost s prepoznavanjem priložnosti v okolju in iskanjem novih rešitev za zelene trajnostne rešitve, ki podpirajo prehod v nizkoogljično družbo.

S tem namenom letošnje poletje ponovno odpiramo vrata Poletne šole Transformator – prve,  ki je bila kadarkoli organizirana s strani elektrodistribucijskega podjetja v Sloveniji na temo razogljičenja in digitalizacije slovenske energetike.

Mlad in dinamičen kolektiv oddelka za raziskave in razvoj (R&D) v svojo družbo vabi ambiciozne in angažirane študente z znanjem programiranja v programskem jeziku Python. Delo obsega sodelovanje pri razvoju rešitev na področjih umetne inteligence, strojnega učenja in napredne podatkovne analitike na področju elektroenergetike.

Aktivnosti v okviru Poletne šole Transformator bodo obsegale delo z velikimi količinami podatkov, ki jih podjetje zajema iz pametnih števcev električne energije, merilnikov kakovosti električne energije, naprav za nadzor delovanja elektroenergetskega omrežja, različnih vrst senzorske opreme in drugih vrst IoT naprav. Priložnosti za sodelovanje nudimo pri sledečih opravilih:

  • predprocesiranje surovih podatkov in priprava za nadaljnjo obdelavo,
  • napredna vizualizacija podatkov,
  • zaznavanje tipičnih električnih porabnikov iz podatkov iz pametnih števcev (npr. toplotne črpalke,    polnilnice za električna vozila, baterijski hranilniki, ipd.),
  • gručenje uporabnikov električnega omrežja v tipične skupine,
  • napovedovanje odjema in proizvodnje električne energije,
  • verjetnostne analize s pomočjo Monte-carlo simulacij za vključevanje novih uporabnikov v omrežje in druge primere uporabe,
  • analiza potenciala proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov na Gorenjskem,
  • analiza možnosti izrabe storitev fleksibilnosti v distribucijskem omrežju,
  • razvoj rešitev za upravljanje distribucijskega omrežja s pomočjo globokega spodbujevanega učenja,
  • inteligentno procesiranje alarmov za pomoč pri kritičnem odločanju,
  • druge priložnosti.

Iščemo razvijalce, ki si želijo zanimivih in aktualnih izzivov na področju zelene preobrazbe, digitalizacije in sodobnih tehnologij. Poglobljeno predznanje programiranja ni potrebno. Dobrodošli vsi z visoko stopnjo samoiniciativnosti, navdušenja za nove tehnologije in učenje ter ambicijo za ustvarjanje dejanske spremembe. Vabljeni, da se aktivno vključite v delo našega razvojnega kolektiva na lokaciji v Kranju.

Svoj kratek življenjepis pošljite do vključno 31. maja 2023 na elektronski naslov: kadrovska.sluzba@elektro-gorenjska.si

Bodite del prihodnosti. Soustvarjajte zgodbo trajne inovativnosti. Pridružite se nam na Poletni šoli Transformator 2023.

Nazaj na vse novice