13. 07. 2023

Odprava posledic močnega vetra je na omrežju stekla v jutranjih urah

Na Gorenjskem je v četrtek, 13. 7. 2023, v zgodnjih jutranjih urah zaradi močnega vetra prišlo do težav tudi na elektrodistribucijskem omrežju Elektra Gorenjska. Močni sunki vetra so povzročali kratkotrajne prekinitve električne energije, ki so jih ekipe na terenu uspešno odpravljale.

Odprava posledic močnega vetra je na omrežju stekla v jutranjih urah

Brez električne energije so v zgodnjih jutranjih urah ostale vasi na območju Železnikov in Bohinja, ter v višje ležeče in težje dostopnih vaseh, kot so Zg. Jezersko, vasi v okolici Podnarta, prav tako področje Uskovnice in Pokljuke.  Trenutno je brez električne energije približno še 350 odjemalcev na območju Podnarta, Uskovnice in Bohinja, prav tako na Jezerskem. Vse razpoložljive ekipe so na terenu od jutranjih ur in vzpostavljajo rezervno napajanje.

Glede na vremenske razmere ocenjujemo, da bodo do konca dne vsi prebivalci na Gorenjskem oskrbljeni z električno energijo, bodisi s pomočjo agregatov oz. z rezervnim napajanjem.

Takoj, ko so se vremenske razmere umirile, so vse ekipe sistematično pristopile k odpravi škod na omrežju. Največ težav pri popravilu napak povzročajo podrta drevesa ob srednjenapetostnih daljnovodnih povezavah. Po prvih ocenah je prišlo do večjih poškodb srednjenapetostnega omrežja na petih lokacijah, ogledi terena in popis škode se bo izvajal v naslednjih dneh.

Vse odjemalce opozarjamo, naj se izogibajo poškodovanim področjem. Prav tako naj se ne dotikajo vodnikov in naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo. Poškodbe na omrežju lahko odjemalci sporočajo tudi na številko 112.

O aktualnih informacijah vas bomo sproti obveščali, spremljajte nas tudi na www.elektro-gorenjska.si oziroma facebook strani Elektra Gorenjska.

Nazaj na vse novice

Več novic