10. 07. 2023

Elektromonterji so steber zanesljive preskrbe z električno energijo

10. julij je svetovni dan  elektromonterjev. Ob tem distribucijska podjetja izrekamo zahvalo svojim elektromonterjem, ki s predanim delom skrbijo za nemoteno delovanje slovenskega elektrodistribucijskega omrežja.

Elektromonterji so steber zanesljive preskrbe z električno energijo

Elektromonterji, ki delujejo v okviru petih slovenskih elektrodistribucijskih podjetij, skrbijo za 64.000 km elektroenergetskega omrežja in skoraj 960.000 merilnih mest.

Ob letošnjem svetovnem dnevu  elektromonterjev slovenska elektrodistribucijska podjetja – Elektro Celje, Elektro Gorenjska, Elektro Ljubljana, Elektro Maribor in Elektro Primorska – izpostavljamo izjemen pomen dela elektromonterk in elektromonterjev za stabilno in zanesljivo delovanje elektrodistribucijskega omrežja. “Ponosni smo na naše sodelavce, ki opravljajo zahtevna elektromonterska dela ter skrbijo za vzdrževanje, obratovanje in razvoj omrežja. Zahvaljujemo se jim za njihovo predanost, inovativnost ter zavezanost h kakovostnemu opravljanju svojega dela, zaradi česar predstavljajo enega od stebrov nemotene preskrbe Slovenije z električno energijo.”

Elektromonterska dela opravljajo predvsem zaposleni, ki cenijo terensko delo, možnost dela v skupini ter dinamičnost v delovnem okolju. Njihovo delo pogosto poteka tudi v zahtevnih vremenskih razmerah, pogosto delajo pod napetostjo ter na višini. Nesebično si prizadevajo za varno, zanesljivo in kakovostno preskrbo z električno energijo slovenskih gospodinjstev in gospodarstva. So tudi prvi stik sodelovanja elektrodistribucijskih podjetij s širšo skupnostjo.

Elektrodistribucijsko omrežje predstavlja infrastrukturo trajnostnega razvoja, predane elektromonterke in elektromonterji ter vsi zaposleni v elektrodistribuciji pa pomemben vzvod uspešnega prehoda v nizkoogljično družbo.

Nazaj na vse novice

Več novic