16. 05. 2022

Vabljeni na zanimiv dogodek - Electrathon

Med 21. in 22. majem 2022 bomo iskali nove metode in koncepte za vzpostavitev dolgotrajnega sodelovanja med slovenskimi distribucijami in operaterjem prenosa električne energij na eni strani in prebivalci na drugi.

Vabljeni na zanimiv dogodek - Electrathon

V energetiki se dogajajo hitre spremembe, ki od elektroenergetskih podjetij zahtevajo številne prilagoditve. Še posebej v odnosu do uporabnikov, ki se iz pasivnih odjemalcev električne energije vedno bolj spreminjajo v aktivne udeležence na elektroenergetskem trgu.

Odnos med uporabniki ter distributerji in operaterjem prenosa električne energije je bil v preteklosti zelo enostranski. Podjetja so končnim uporabnikom zagotavljala potrebno infrastrukturo in zanesljivo dobavo električne energije, uporabniki pa so bili vrsto let le sprejemalielektriko iz omrežja.

Toda stanje se zadnja leta hitro spreminja. Lokalna proizvodnja električne energije in mikroomrežja postajajo vse bolj prepletena in kompleksna. Uporabniki ne samo sprejemajo, ampak tudi oddajajo elektriko v omržje. S tem pa se tudi vlogi Elektra Gorenjska in Elesa iz zanesljivega distributerja električne energije in prenosnega operaterja spreminjata v svetovalce za nove rešitve na trgu. Za nove vloge, s katerimi se srečujeta družbi,  so potrebni tudi novi koncepti in metode komuniciranja, zato smo tokrat zasnovali bolj družboslovno obarvan izziv: katere nove metode in koncepte za vzpostavitev dolgotrajnega sodelovanja med slovenskimi distribucijami in operaterjem prenosa električne energij na eni strani in prebivalci na drugi lahko uvedemo že danes.

KDAJ IN KJE:

·         21. in 22. maj 2022 (sobota in nedelja) od 9. ure dalje

·         Univerza Sigmunda Freuda Ljubljana, Trubarjeva ulica 65

NAGRADE:

·         Prvo mesto: 3.000 € + kosilo z direktorjem družbe ELES in predsednikom uprave Elektro Gorenjska

·         Drugo mesto: 2.000 €

·         Tretje mesto: 1.000 €

Zmagovalne ekipe bodo prejele tudi individualno oceno osebnih kompetenc po sistemu CliftonStrengths®, ki vam bo razkrila vaše naravne talente, s katerimi doprinašate k uspehu ekipe in ki vam bo pomagala na nadaljnji poslovni poti! Obiskale pa bodo lahko tudi Elesov Diagnostično analitski center ali center za trgovanje z električno energijo.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

K sodelovanju vabimo študente, sociologe, psihologe, antropologe, strokovnjake za odnose z javnostmi, strokovnjake za marketing, komunikacijske stratege ter vse ostale z dobrimi idejami in željo po sodelovanju. 

VEČ INFO IN PRIJAVE: Elektro gorenjska hackathon - Electrathon 2022 (transformation-lighthouse.com)

Nazaj na vse novice