31. 08. 2023

Skupina Elektro Gorenjska in Mestna občina Kranj krepita trajnostni razvoj Kranja s pametnimi klopmi

Skupina Elektro Gorenjska in Mestna občina Kranj krepita trajnostni razvoj Kranja s pametnimi klopmi

Kranj, 31. avgust 2023 – Kranj je bogatejši za štiri nove urbane eko pametne klopi. Kranjskim lokalnim skupnostim jih je v znak partnerstva ob svoji 60. obletnici podarila Skupina Elektro Gorenjska. Nova pridobitev je simbol skupnih prizadevanj Mestne občine Kranj in Skupine Elektro Gorenjska za trajnostni razvoj Kranja in krepitev kakovosti bivanja v njem.

Sodobne eko pametne klopi se bodo nahajale na štirih lokacijah v Kranju, in sicer na parkirišču Stara Sava (ob Parku vrednot), Stadionu Stanka Mlakarja (ob letnem kopališču), Cesti Staneta Žagarja (ob krožnem križišču Bitcoin) ter Ulici Mirka Vadnova (v okviru novega drevoreda ob poslovni stavbi Skupine Elektro Gorenjska). 

Eko pametne klopi Ecosmartbench so trajnostna inovacija slovenskega zagonskega podjetja. Izdelane so na okolju prijazen način, iz slovenskega lesa in delujejo na sončno energijo. Nudile bodo druženje, oddih in možnost polnjenja mobilnih naprav. Uporaba polnilnih postaj bo brezplačna. Vrednost investicije znaša 12.000 evrov.

Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj (MOK), je ob uradni predaji eko pametnih klopi v uporabo poudaril: »Na MOK imamo jasen cilj: postati podnebno nevtralno in pametno mesto do leta 2030. To nalogo nam je v misiji 100 mest zaupala Evropska komisija. Zato na vse, kar se lotimo, skušamo pogledati s trajnostnega vidika. Navdušeni smo, ko vidimo, da s takšnim pristopom dihajo tudi podjetja, ki so ponos občine, kot je Skupina Elektro Gorenjska. S tovrstnimi sodelovanji povezujemo tradicijo in tehnološke inovacije, izražamo spoštovanje do lokalne dediščine in utrjujemo vizijo za boljšo prihodnost. Donacija klopi je tako potrditev uspešnega partnerstva MOK z lokalnim gospodarskim okoljem.« Poudaril je, da gre za pomembno pridobitev tako za občane kot obiskovalce. Slednji bodo med sprostitvijo in polnjenjem mobilnega telefona, kar omogoča eko pametna klop, istočasno v svet lahko poslali še kakšno lepo fotografijo Kranja, ki se ponaša z nazivom evropska destinacija odličnosti 2023.

Eko pametne klopi je MOK ob svoji 60. obletnici podarila Skupina Elektro Gorenjska. Dr. Ivan Šmon, predsednik uprave družbe, je ob tem izpostavil: »Kot Skupina Elektro Gorenjska smo že šestdeset let tesno povezani z razvojem Kranja in celotne Gorenjske. Z našim strokovnim znanjem, izkušnjami in inovativnostjo želimo MOK podpirati tudi pri njegovem nadaljnjem razvoju, predvsem v smeri trajnosti. Z zagotavljanjem stabilne oskrbe z elektriko in različnimi družbeno-odgovornimi aktivnostmi pa želimo prispevati tudi k zagotavljanju visoke kakovosti bivanja njegovih občank in občanov.«

Župan MOK in predsednik uprave Skupine Elektro Gorenjska sta si ob današnji uradni predaji eko pametnih klopi v uporabo izmenjala tudi simbolni listini.

Nazaj na vse novice

Več novic