07. 08. 2023

Stanje na omrežju Elektra Gorenjska I ponedeljek, 7. 8. 2023

Na Gorenjskem je trenutno brez električne energije samo še 68 uporabnikov na osmih transformatorskih postajah, ki se nahajajo v Bodoveljski Grapi in v Sopotnici. Na tem področju žal še vedno niso urejeni dostopi, posledično ni bilo možno priti do poškodovanih področij.

Stanje na omrežju Elektra Gorenjska  I ponedeljek, 7. 8. 2023

Danes tekom dneva je tako več kot 60 zaposlenih in 40 podizvajalcev delovalo na kar sedmih lokacijah. Z velikim veseljem sporočamo, da je ekipam pravkar uspelo vzpostaviti energetsko povezavo in oskrbeti z elektriko večino vasi v Poljanski dolini.

Vasem med Lavtarskim vrhom in Praprotnim, del Zminca ter Reber v Podljubelju še vedno zagotavljamo zasilno oskrbo z agregati. Pri tem prosimo in opozarjamo, da naj uporabniki na teh področjih uporabljajo elektriko zgolj za nujne zadeve. Agregate namreč oskrbujemo z nafto, le-to pa je potrebno dostavljati tudi peš (Podljubelj).

Poudariti moramo, da največ težav povzroča razmočena zemlja, predvsem pa velika plazovitost področij, ki dodatno otežujejo dostope.

V prihodnjih dneh se bodo izvedli ogledi in dokončno popisale prizadete lokacije. Koordinacijske ekipe bodo k njihovi odpravi pristopile celovito, s ciljem, da se zopet zgradi robustno omrežje, ki bo v največji možni odporno na različne vremenske ujme. Dodatno pomoč so nam ponudili tudi iz Elektra Primorska in avstrijskega Kelaga. Popravilo okvar in gradnja novih povezav se bodo izvajale v prihodnjih tednih in mesecih, posledično bo prihajalo do motenj in kratkotrajnih prekinitev pri oskrbi z električno energijo.

Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelavkam in sodelavcem ter zunanjim izvajalcem, ki v teh dneh z neizmerno predanostjo, pogumom in naporom skrbite za vzpostavljanje ponovne oskrbe z elektriko na prizadetih območjih in že gradite nove kablovodne povezave za zagotovitev stabilne oskrbe elektrike. Neizmerno smo ponosni na vse ekipe.

Srčna hvala vsem gasilskim društvom, članom civilne zaščite gorenjske regije, prostovoljcem, županom gorenjskih občin, občinskim službam, podizvajalcem, posameznikom in organizacijam, ki pomagate k čimprejšnji vzpostavitvi normalnega stanja Gorenjske. Hvala, ker s svojo podporo in sodelovanjem omogočate, da je Elektro Gorenjska tudi v najtežjih preizkušnjah lahko zanesljiva podpora Gorenjski in njenim prebivalcem.

Nazaj na vse novice

Več novic