04. 08. 2023

Stanje na omrežju Elektra Gorenjska I petek, 4. 8. 2023

Povzetek objav celotnega dne

Stanje na omrežju Elektra Gorenjska I petek, 4. 8. 2023

info [18:00]

Čeprav so se vremenske razmere na Gorenjskem nekoliko umirile, še vedno ostaja približno 600 uporabnikov z moteno oskrbo z električno energijo.Zaradi poplav večjih razsežnosti in posledično nedostopa se ekipe žal niso uspele prebiti do vasi v Poljanski dolini, kjer ostaja motena oskrba z električno energijo. Do prekinitev z elektriko občasno prihaja na področju celotne Gorenjske.

Ker vremenska napoved ne napoveduje izboljšanja razmer, ocenjujemo, da bo prišlo do novih prekinitev z oskrbo elektrike, predvsem na bolj ogroženih in višje ležečih področjih.

Uporabnike prosimo, da naj bodo strpni, saj se vsi na terenu trudijo pomagati in bodo vzpostavili rezervna napajanja v najkrajšem možnem času.

***

info [14:30]

Na Gorenjskem je trenutno brez električne energije približno 2.700 uporabnikov.
Najbolj kritično je na Škofjeloškem. Zaprti sta dostopni cesti v Selško in Poljansko dolino, Žiri so odrezane od povezav. Voda je sprožila številne zemeljske plazove, poplavila transformatorske postaje, odnesla pa je tudi srednjenapetostni daljnovod v Poljanski dolini. Odprava posledic današnjih poplav na distribucijskem omrežju bo dolgotrajna in zelo zahtevna.
Vse terenske ekipe Elektra Gorenjska bodo skušale vzpostaviti rezervno napajanje po svojih najboljših močeh, vendar poudarjamo, da je njihova varnost na prvem mestu. Ko se bodo razmere toliko umirile, predvsem pa, ko bo omogočen dostop, bodo pristopili k sistematični odpravi posledic današnje ujme skupaj s podizvajalci.

***

info [8:00]

Na področjih, kjer je v nočnih urah padla velika količina padavin, prihajado prekinitev tudi pri oskrbi z elektriko. Trenutno je brez elektrike približno 1.200 uporabnikov na področjih, kjer imajo težave tudi zaradi poplav, in sicer: Škofja Loka, Medvode, prav tako v vaseh pod Krvavcem (proti Kamniku) in Podljubelju.

Ekipe so na terenu in skušajo vzpostavljati zasilno oskrbo z električno energijo. Zaradi oteženega dostopa (popravljene in zaprte ceste) pričakujemo, da bo ponekod lahko prihajalo do daljših prekinitev z oskrbo.

Uporabnike prosimo za razumevanje, prav tako prosimo, naj se ne približujejo napravam.

 

Nazaj na vse novice

Več novic