02. 06. 2023

Elektro Gorenjska med prejemniki priznanj za najboljše inovacije na Gorenjskem

Prejeli bronasto priznanje za orodje Hosting capacity. 

Elektro Gorenjska med prejemniki priznanj za najboljše inovacije na Gorenjskem

Ponosni smo, da je ekipa zaposlenih v Skupini Elektro Gorenjska prejela bronasto priznanje na razpisu za najboljše inovacije Gorenjske za leto 2023

GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGTŠ in SPIRIT Slovenija je v četrtek, 1. junija 2023, podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji. Štiri najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023. Podeljenih je bilo šest zlatih, sedem srebrnih, dve bronasti priznanji in ena invencija.

Za podelitev priznanj so se upoštevali projekti, ki so vsebovali kriterij odličnosti in učinkovitosti, ter so obenem uspešno uporabljeni v praksi. V nagrajenih inovacijskih projektih je sodelovalo preko 90 inovatork in inovatorjev ter skupin. Velika večina inovacijskih projektov je odlično pripravljenih, kar je bistvenega pomena za dobro in jasno predstavitev ter ocenjevanje.

BRONASTO PRIZNANJE
Prijavitelj: Elektro Gorenjska d.d.
Inovacija: Hosting capacity orodje
Ekipa: dr. Erik Dovgan (Aeterna d.o.o.), dr. Boštjan Strmčnik (Aeterna d.o.o.), dr. Ciril Kafol, mag. Blaž Hafnar, Miha Noč, Anže Vilman, Mitja Luznar, Blaž Dobravec, Nejc Petrovič

Opis inovacije: Orodje za izračun priključne zmogljivosti omrežja je informacijski sistem, razvit v sodelovanju podjetji Aeterna in Elektro Gorenjska, ki kot prvo v Sloveniji omogoča povsem avtomatski izračun možnosti priključitve proizvodnega vira, kot je na primer sončna elektrarna v elektrodistribucijsko omrežje. Prednost orodja je v tem, da postopek obravnave soglasij za nove priključitve povsem digitalizira in skrajša čas obravnave na zgolj nekaj trenutkov.

Več o projektu, predvsem pa koristih, ki jih prinaša, vam je na voljo na tej povezavi.

Več o dogodku in inovacijah vam je na voljo TU.

Nazaj na vse novice

Več novic