Brez moderne elektroenergetske infrastrukture ni ustreznega razvoja

Za občino Žirovnica ste številka 1. Omrežje je zanesljivo, vzdrževano in stabilno. Lahko vam rečemo le »kapo dol«, pravi Leopold Pogačar, župan in državni svetnik

Brez moderne elektroenergetske infrastrukture ni ustreznega razvoja

Občina Žirovnica in jaz kot župan že peti mandat, dobro in korektno sodelujemo z Elektrom Gorenjska. Zadnjih 16 let smo v občini Žirovnica gradili kanalizacijski sistem, obnavljali vodovod in ostalo infrastrukturo. Pri tem smo aktivno sodelovali z Elektrom Gorenjska, v smislu modernizacije njihove t. i. infrastrukture. Predvsem je šlo za premik inštalacij v zemljo in širjenje ter obnovo omrežja in transformatorskih postaj.

Seveda je moderna, vzdrževana in zadostna elektroenergetska infrastruktura eden od pomembnih pogojev za razvoj občine, ki pa se lahko razvija le, če je uspešno gospodarstvo, turizem in še kaj. Odgovor je tako na dlani, brez moderne elektroenergetske infrastrukture ni ustreznega razvoja.

Elektro Gorenjska bi po mojem skromnem mnenju moral biti vodilni partner pri nadaljnjem razvoju Gorenjske v smislu zagotavljanja zadostnih zmogljivosti vodov in dobrem vzdrževanju obstoječega elektroenergetskega sistema. Če želimo dejansko uspeti z zelenim prehodom, je vloga Elektra Gorenjska pomembna. Seveda ob ustreznih državnih spodbudah.

 

Elektro Gorenjska ima strokoven kader in sposobno vodstvo, zato me kot župana ne skrbi, da pri tem ne boste uspešni tudi v prihodnje. Upam, da boste na območju naše občine čimprej zaključili s projekti, ki vas še čakajo, saj je še nekaj območij, kjer je potrebno nadzemne vode spraviti v tla.

 

Ko slišim besedno zvezo Elektro Gorenjska, pomislim na elektriko, nič več in nič manj, saj ste pri nas na tem področju številka 1. Omrežje je zanesljivo, vzdrževano in stabilno, zato vam lahko rečemo le »kapo dol«, kot radi rečemo.

 

Ob vašem šestdesetem jubileju vam želim vse dobro pri nadaljnjem razvoju, uspešno vodenje Skupine, dober odnos do zaposlenih, predvsem pa veliko elektrike, da jo boste še tako uspešno distribuirali v vsak gorenjski dom.

 

Ob tej priložnosti vam ponujam roko sodelovanja tudi za naprej, kot župan in kot državni svetnik. Srečno!

 

 

Leopold Pogačar, prav.not.zad.

župan in državni svetnik

Nazaj na vse novice