Evropski sončni dnevi tudi na Gorenjskem

Skupina Elektro Gorenjska 14. maja vabi na dan odprtih vrat Fotonapetostne elektrarne Labore in električne polnilnice, ki se nahaja v neposredni bližini Dogodek se bo odvijal v okviru Evropskih (EU) sončnih dni, ki bodo letos potekali od 12. do vključno 15. maja v številnih evropskih državah. Njihov namen je promocija okolju prijazne sončne energije.

Skupina Elektro Gorenjska 14. maja vabi na dan odprtih vrat Fotonapetostne elektrarne Labore in električne polnilnice, ki se nahaja v neposredni bližini. Dogodek se bo odvijal v okviru Evropskih sončnih dni, ki bodo letos potekali od 12. do vključno 15. maja v številnih evropskih državah. Njihov namen je promocija okolju prijazne sončne energije.

Obiskovalci so 14. maja med 10. in 12. uro vabljeni na parkirišče podjetja A1 – REMONT KRANJ, na Labore, Ljubljanska cesta 22, kjer si bodo lahko ogledali delovanje sončne elektrarne, slišali o načinu izkoriščanja sončne energije ter se seznanili s primeri dobrih praks.

Poleg tega se bodo lahko poučili o delovanju električne polnilnice ter se preizkusili v vožnji z avtomobili na električni pogon in z električnimi kolesi.

Obiskovalcem bo za vprašanja na voljo predstavniki iz Elektra Gorenjska in strokovnjak iz Gorenjskih elektrarn.

Udeležba na brezplačnem dnevu odprtih vrat je dobra priložnost, da se poučimo o možnostih izrabe sončne energije in drugih načinih, kako lahko tudi sami prispevamo k izboljšanju razmer v okolju, v katerem živimo.

Dodatne informacije: mag. Renata Križnar, renata.kriznar@elektro-gorenjska.si.

 

Gradivo:

EU sončni dnevi 1 ( PDF 375 KB)
EU sončni dnevi 2 ( PDF 392 KB)
EU sončni dnevi 3 ( PDF 318 KB)
EU sončni dnevi 4 ( PDF 306 KB)
EU sončni dnevi 5 ( PDF 322 KB)

 


<<   Nazaj