Vabilo na ogled razstave likovnih del nagrajencev Prešernovega sklada

Kranj, 20. junij 2015 – Ob 20. obletnici delovanja  Galerije Prešernovih nagrajencev  so v Kranju odprli več razstav z naslovom Galerijsko svetišče lavreatov, na katerih predstavljajo likovna dela nagrajencev Prešernovega sklada. Poleg Galerije Prešernovih nagrajencev razstavo gostijo še Galerije in stebriščna dvorana mestne hiše, Galerije Prešernove hiše, Mestna občina Kranj, Gorenjska banka, Zavarovalnica Triglav, Elektro Gorenjska in Aerdrom Ljubljana. Gorenjski muzej sicer hrani več kot 900 del likovnih ustvarjalcev, prejemnikov Prešernove nagrade, oziroma nagrade Prešernovega sklada.

Elektro Gorenjska je eno od petih distribucijskih podjetij v Sloveniji, ki skrbi za zanesljivo in kakovostno oskrbo končnih uporabnikov na Gorenjskem. Obenem se v podjetju dobro zavedamo pomena sodelovanja z lokalnimi skupnostmi na vseh področjih delovanja. Posledično prepoznavamo priložnosti, kjer lahko s svojim znanjem, finančnimi sredstvi in z drugimi viri prispevamo k razvoju družbenega in gospodarskega okolja. Udejanjamo jih s spodbujanjem in z razvojem športnih, kulturnih, izobraževalnih, humanitarnih in okoljskih projektov.
Dodano vrednost podjetju daje stalna zbirka umetnin, ki je s posluhom vodilnih v podjetju začela nastajati v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Dela v zbirki s širino, tako v umetniških zvrsteh, slogih kot skupinah umetnikov prikazujejo odnos podjetja do slovenske umetnosti in prikazujejo odnos podjetja do lokalne skupnosti.

V stalni zbirki podjetja se nahajajo tudi dela Prešernovih nagrajencev, ki so ob 20. obletnici Galerije Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost Kranj predstavljena na tokratni razstavi v Galeriji Elektra: Vladimir Makuc, Franc Novinc, France Slana, Lojze Spacala in Vinko Tušek. Vsako predstavljeno likovno delo s svojo zgodbo, ujeto v trenutku, gledalcu sporoča velikost kozmosa, prevlado svetlobe nad temo, ter navsezadnje, v vsaki atmosferi se pretakata natančnost in zanesljivost, vrednoti, katerima se je zapisalo tudi podjetje Elektro Gorenjska.

Razstave bodo na ogled do 2. septembra 2015.

V nadaljevanju si lahko ogledate tudi video predstavitve posameznih razstav ter video uradnega odprtja.


<<   Nazaj