Družba Elektro Gorenjska postala Ambasador korporativne integritete za dvig etičnih standardov v Sloveniji

Družba Elektro Gorenjska je ta teden, na 9. Vrhu slovenskega gospodarstva s slavnostnim podpisom Slovenskih smernic korporativne integritete, postala Ambasador korporativne integritete.

Skupaj s še 27 gospodarskimi družbami: Gorenje, NLB, Lek, Zavarovalnica Triglav, Petrol, Telekom Slovenije, Slovenske železnice, Intereuropa, Kolektor Group, SKB, Domel Holding, Siemens, Pozavarovalnice Sava, Zavarovalnica Maribor, Luka Koper, ELES, Studio Moderna, RIKO, PricewaterhouseCoopers, Trimo, SID Banka, Elektro Maribor, BTC, InterEnergo, Steklarna Hrastnik, Vzajemna in Actual I.T se je s podpisom zavezala ne le k spoštovanju in krepitvi korporativne integritete pri svojem poslovanju, ampak tudi, da bodo širili zavedanje o pomenu poslovanja v skladu z zakonodajo in etičnimi standardi kot enega izmed temeljnih načel družbeno odgovornega delovanja v slovenskem gospodarstvu nasploh.

Ambasador korporativne integritete

Pokroviteljstvo pobude za pripravo Smernic je prevzel predsednik države, gospod Borut Pahor, ki je ob tem izpostavil izjemen pomen zavedanja etičnosti pri vsem, kar ljudje počnemo in javno podprl prizadevanja EF, GZS, ZM in ZNS za nastanek dokumenta in njegovega čimprejšnjega uresničevanja v praksi.

Preberite več


<<   Nazaj