Stanje 6. februar ob 10. uri: nove okvare na omrežju Elektra Gorenjska

V pretekli noči so zaradi podrtih dreves in lomljenja daljnovodov nastale nove okvare na distribucijskem omrežju Elektra Gorenjska. Brez električne energije so tako danes, v četrtek, 6. 2. 2014, številna področja na Gorenjskem, in sicer na področju Kranja v vaseh Nemilje, Lajše, Jamnik, na področju Škofje Loke in v Poljanski dolini, na področju Radovljice v krajih med Lancovim do Podnarta, prav tako je motena oskrba na Jesenicah ter na Javorniku. Prekinjena oskrba z električno energijo je tudi v vaseh proti Bohinju, na področju Srednje vasi proti Pokljuki, na področju Tržiča v krajih od Zvirč do Zadrage in v vaseh na širšem področju Preddvora ter dolina Kokre proti Jezerskem.

Na distribucijskem omrežju Elektra Gorenjska je ob poročanem času motena oziroma prekinjena oskrba z električno energijo približno 3.500 odjemalcem.

Vse razpoložljive ekipe na terenu se v izredno nevarnih razmerah neprestano trudijo odpravljati napake, da bi v čim krajšem možnem času odjemalce zopet oskrbeli z električno energijo.

Opozarjamo, da bo do prekinitev in motenj pri oskrbi z električno energijo prihajalo tudi v prihodnjih urah in dneh, saj bo zaradi spreminjajočih se vremenskih razmer še več dreves poškodovalo daljnovodne povezave na posameznih lokacijah na Gorenjskem.

Vse odjemalce pozivamo, naj se izogibajo poškodovanim področjem. Prav tako naj se ne dotikajo vodnikov in naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo.   

Poškodbe na omrežju se lahko sporoča tudi na številko 112. 


<<   Nazaj